Rozhovor s odborníky o přecitlivělosti na potraviny a jejich složky

Intolerance, nesnášenlivost, alergie na potraviny, citlivost na lepek, celiakie… Přibližně pětina populace má problémy s jídlem. Řeší, co jíst, aby jim po jídle nebylo špatně. Je to velmi omezující. Lidé věnují velké množství energie, aby se vyhnuli problematickým složkám a žijí v neustálém stresu, jestli nesní něco nevhodného a neudělá se jim špatně. Někdy se zdá, že je to až nové, módní téma, co vynechat a co je naopak údajně zdravé. Přitom nejjednodušší, nejpřirozenější a nejzdravější je jíst všechno v přiměřeném množství. Jenže, jak toho dosáhnout, když víme, že máme alergii na určitou potravinu nebo je nám po ní špatně, bolí nás břicho, nadýmá nás nebo máme jiné potíže.

Co způsobuje přecitlivělost na potraviny a i na další otázky Šárky Málkové odpovídaly Mgr.Marie Vilánková a výživová poradkyně z Brna Monika Tělupilová. Poslouchejte.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář