Lék na cukrovku z přírody: Znáte houby shiitake a reshi?

S cukrovkou se v České republice léčí 840 tisíc lidí, tvrdí Diabetická asociace ČR. Pokud jste jedním z nich, máte jistě dopodrobna nastudovaná omezení spojená s touto nemocí a snažíte se její dopady zmírnit pohybem a dodržováním diabetického jídelníčku, popřípadě léky.

Víte ale, že vám mohou významně pomoci léčivé houby? V dnešním článku se zaměříme na čínské houby reishi a shiitake a jejich vliv především na cukrovku druhého typu.

Cukrovka 2. typu a léčivé čínské houby

Cukrovka druhého typu se týká až 92 % všech diabetiků. Postihuje především starší a osoby s nadváhou a jde  o cukrovku získanou. Při tomto typu cukrovky netrpí diabetici nedostatkem inzulinu: jeho hladina je v normálu nebo dokonce vyšší. Problém je jinde – tělo se naučilo inzulin „ignorovat“.

Inzulin je látka, která slouží k přečerpávání cukru z krve do buněk, kde poslouží při výrobě energie. Nadbytek cukru ale buňky poškozuje, a proto se mu tělo brání. Pokud přijímáme výrazně více cukru, než potřebujeme, ztrácí tkáně citlivost k účinkům inzulinu – vzniká inzulinová rezistence.

Právě tyto dopady špatného stravování a nedostatku pohybu jsou podle studií schopné zmírňovat čínské houby shiitake a reishi. Polysacharidy v těchto houbách podporují vychytávání radikálů, snižují oxidační poškození buněk, a tím zmírňují rozvoj inzulinové rezistence. Podle studie, která vyšla v Journal of Food Chemistry, mohou zvyšovat hladinu inzulinu a snižovat krevní cukr. Proto užívání těchto hub prospěje i diabetiků s cukrovkou prvního typu.

Užívání hub reishi a shiitake vede ke snížení dopadů cukrovky prvního i druhého typu a diabetu druhého typu předchází. Jako přírodní lék na cukrovku prvního typu jsou vhodné i z jiného důvodu: obsahují látky, které obnovují rovnováhu imunitního systému.

Zkušenosti diabetiků s reishi a shiitake

Vybrali jsme pro vás několik názorů na léčivé čínské houby od těch, kdo je užívají. Další recenze najdete na webu výrobce doplňků stravy Superionherbs.

Pan Dušan K., který trpí diabetem druhého typu a užívá extrakt z reishi, napsal:

„Měl jsem vysoké hodnoty při měření cukru, které dosahovaly až 20,7. I při zvýšení dávek inzulínu hodnoty neklesaly. Nyní po týdenním užívání se hodnoty snížily na 11 až 13. Jsem velice překvapen a doporučuji všem diabetikům.“

Pan L. Rafajský užívá extrakt z houby shiitake a říká:

„Po měsíci a půl užívání mi klesl cholesterol z 7,3 na 5,4. Před tím několik měsíců dietou se mi cholesterol snížit nepodařilo.“

Oba zmínění pánové (a další cukrovkáři, kteří se podělili o dojmy) užívali 100% přírodní doplňky stravy s extrakty z čínských léčivých hub, díky kterým si zajistili pravidelný příjem léčivých látek. Pokud se i vy rozhodnete pro léčbu cukrovky přírodní cestou, pečlivě vybírejte správný doplněk stravy. aby měl požadované účinky, musí obsahovat alespoň 40 % polysacharidů.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář