Nastartuje imunitu účinně! Hned na jejím začátku

Imunita je pro nás všechny zejména v tomto čase zcela zásadní. Řada z nás se tak snaží ji posilovat všemožnými způsoby, od stravy, životního stylu, pohybu nebo přísunu vitamínů. Ne všechny metody na její posílení jsou však doopravdy správné a našemu organismu skutečně propívají. Imunitu je totiž třeba nastartovat účinně, a hlavně od jejího samotného počátku – od dutiny ústní a nosohltanu. Poradíme, proč právě od úst a jak na to.

„Dutina ústní představuje bránu infekce, přestože jsou na její sliznici různé obranné látky. Mnoho pacientů s oslabenou imunitou pak mívá tzv. moučnivku, neboli bílé povlaky v ústech vytvořené kvasinkou Candida albicans,“ vysvětluje imunolog a alergolog MUDr. Ján Kalanin a zároveň dodává: „U koronaviru je doložen přenos viru kapénkami, které vznikají mnohem více při mluvení či zpěvu, ale i aerosolem, který se tvoří i při klidovém dýchání. Pokud by byla možnost virus ve slinách pacienta neutralizovat, snížilo by se i riziko šíření a přenosu infekce.  Navíc, vzhledem k tomu, že se virus množí průběžně, bylo by vhodné, aby taková neutralizace působila po delší dobu, než je tomu po jednorázovém vypláchnutí úst antiseptiky.“

Správný ústní mikrobiom je dokonce zásadní i pro zdraví našich zubů a dásní, kdy pomáhá předcházet vzniku paradontózy a onemocnění dásní, které ve finále mohou rovněž ohrozit naše celkové zdraví, a dokonce způsobit i infarkt, tím, jak se bakterie šíří krevním oběhem.

A jak o sebe pečovat? Pro podporu imunity úst, tedy dutiny ústní a nosohltanu je možné zvolit například speciální ústní vody, probiotika nebo jiné doplňky stravy. Dalším vhodným způsobem je  momentálně využít přírodní komplex účinných látek založený na síle přírody v podobě pastilek Medistus® Antivirus se svěží ovocnou chutí.

Ty totiž v ústech vytvoří doslova ochrannou bariéru, která chrání proti virům a bakteriím a zamezuje jejich pronikání hlouběji do organismu. Na sliznici úst a nosohltanu vzniká ochranný film, který dbá na ochranu před infekcí právě na jejím samotném začátku. Přípravek má navíc ověřené účinky a vzhledem ke způsobu účinku se očekává, že ani při dlouhodobějším užívání nedojde k rozvoji rezistence. K tomu všemu má 100% přírodní aktivní složky a neobsahuje barviva, konzervanty, cukr, lepek ani laktózu. Pastilky mají navíc svěží ovocnou chuť a nepředstavují problém ani pro ty největší odpůrce doplňků stravy.

Myslete na svoji imunitu hned na jejím začátku a podpořte ji, dokud je čas, ještě před onemocněním. Rozhodně se to vyplatí!

Víte, že… aneb komentář odborníka MUDr. Jána Kalanina

  • Vrozená imunita nerozlišuje konkrétní původce nemoci. Je to soubor mechanismů, které brání prostupu patogenů do organismu a zajišťují primární obrannou reakci.
  • Kůže představuje přirozenou mechanickou bariéru pro vstup patogenů do těla. Navíc vylučuje některé látky, které mikroorganizmům nesvědčí. Sliznice představují také mechanickou bariéru, ale zdaleka ne tak dokonalou, jako kůže. Většina virů se dostává do těla přes sliznice, nikoliv přes kůži. V období zvýšeného výskytu virových infekcí je užitečné slizniční bariéru posílit.
  • Dolní dýchací cesty mohou být infikovány nejen přímo z vnějšího prostředí, ale také například vdechnutím patogenů z dutiny ústní, kde tyto mikroorganismy mohou přežívat.

zdroj: Medistus.cz

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář